skorStureforsgillet erbjuder verksamhet inom dans och slöjd och har flera grupper som träffas regelbundet. Målet är att ge alla en stimulerande och rolig fritid, och ta vara på barns, ungdomars och vuxnas fantastiska förmåga att skapa. Föreningen är ansluten till Svenska Folkdansringen men sysslar alltså även med hantverk av olika slag – och för olika åldrar.

Stureforsgillet brukar medverka bland annat vid midsommarfirandet i Sturefors och på jul- och höstmarknaden. Den som är intresserad av att veta mer om Stureforsgillet kan vända sig till Lars och Kristina Bergström, telefon 0708 52 78 96, eller läsa på föreningens webbplats.

Dans, Rytm, Musik för funktionshindrade ungdomar och vuxna:  Ena gruppen dansar vi enkla gillesdanser gammaldans, sällskapsdanser, sångdanser och bugg. Gruppen är en träningsgrupp och vi dansar på vårt vis utifrån gruppens kunnande. Andra gruppen dansar vi parvis gammaldans, gillesdans, sällskapsdans, bugg. Gruppens nivå är särgymnasie. Föräldrar, ledsagare är välkomna att delta i dansträningen gäller båda grupperna. Deltagarna skall vara självgående . Det är trevlig samvaro, bra motion tillsammans med många glada deltagare.